perjantai 11. heinäkuuta 2014

Huh hellettä!

Vaikka ihanaa sellaista, varsinkin kun sitä saa viettää merellä ja meren läheisyydessä. Matkattiin alkuviikosta länsirannikolle ja hypättiin veneen kyytiin. Vanhemmillani on purjeveneet ja kesän viettoon kuuluu yleensä muutaman päivän retki ainakin toisen veneen kyydissä. Tällä kertaa matkasimme mummulaan ja hyppäsimme veneen kyytiin. Tytöt olivat ihanan tohkeissaan koko purjehdusretkestä, vaikka pakko kyllä myöntää, että ensimmäisen päivän jälkeen ajattelin, että olisiko syytä palata kotiin. ;) Onneksi ensimmäisen illan vinkuvonkukitinä oli seuraavana päivänä kuitenkin kadonnut ja loppumatka sujui leppoisimmissa tunnelmissa.

Liikkeelle lähdimme Uudestakaupungista ja ensimmäisen yön vietimme Isokarissa. Ihana paikka tuo vanha majakkasaari (tai onhan majakka siellä edelleen), suosittelen lämpimästi myös muille, niin veneilijöille kuin ei veneilijöillekin. Sinne pääsee ainakin Uudestakaupungista ihan yhteysaluksellakin ja sinne on myös mahdollista majoittautua. 




Toisen yön vietimme Katanpäässä, joka on niinikään mukava vierasvenesatama, hyvät laiturit ja suojaisa satama-allas. Lisäksi plussaa erinomaisesta kahvila-ravintolasta, eritoten lähiseudun mökkeilijät tuntuivat poikkeavan siellä kahvittelemassa ja lounastakin oli tarjolla. Sinne siis myös, mikäli matkaatte länsirannikon vesillä. 

Rantauduimme eilen takaisin mökkirantaan ja nyt on nautittu kesästä uiden ja saunoen, kahvitellen kera mansikkaleivisten ja onpa sitä ehditty jo tekemään pieni kaupunkiretkikin. Kyllä kesällä kelpaa ja onneksi on näitä ihania paikkoja, joissa sitä saa viettää. Niin ja ilmatilan ovat mitä mahtavimmat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti